menu

wandelvakanties in Catalonië

Het is de schuld van Karel de Grote, ja die van Nijmegen en Aken. De schuld waarvan ? Van Catalonië. Ga daarvoor terug naar het jaar 790. Toen stelde keizer Karel een buffer in tussen het Islamitische (Moren) Spanje en het christelijke Europa. De streek tussen de Pyreneeën en de rivier Ebro werd een gebied ertussen in met een eigen taal en een eigen cultuur, 1300 jaar later nog altijd: eigenzinnig en onverzettelijk Cataluñya.

Veel in het huidige Catalonië refereert nog aan dat verleden. Je moet daarvoor wel het binnenland in, want Catalonië is veel meer dan alleen Barcelona en de Costa Brava. Voor de liefhebber is Catalonië het land van de Serra’s, de kleine heftige berggebiedjes. STAP Reizen heeft er enkele mooie uitgepikt: de Serra de l’Albera, de Montserrat, de Muntayes de Prades en de Serra de Montsant.

Dat Catalonië beloont je rijkelijk als je wat verder reist en diep de regio intrekt, dan opent zich een wereld van ruige berglandschappen, diepe kloven, serene kloosters, pareltjes van oude steden en dorpen, een smulpartij van jewelste voor de echte fijnproever, zowel op de wandelpaden, in de vroegromaanse kerken, in de eeuwenoude alberghi als aan de bars van de vele cerveria’s en osteria’s in de kleine middeleeuwse steden en dorpen.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Spanje

Aragón-Puertos de Beceite

Deze uitdagende trektocht loopt van het uiterste zuiden van Catalonië via Aragón naar de regio Valencia. Op het grensvlak van deze drie regio’s ligt een uitgestrekt natuurgebied, de Puertos de Beceite (de bergpassen van Beceite), dat eeuwenlang een n... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
859,-