menu

Wandelvakanties in Asturië

De kust van Asturië heet bij de Spanjaarden de Costa Verde, de groene kust en volgens hen is het een van Europa’s mooiste kusten. Ze hebben daar inderdaad fantastisch mooie zandstranden en een woeste branding. Maar voor een strandvakantie ga je niet naar Asturië. Daarvoor is het weer er te instabiel.
Nee, naar Asturië ga je vanwege de ongeëvenaarde natuur. Vlak boven de kust ligt het Cantabrisch Gebergte, waarvan de Picos de Europa het bekendst zijn en de Somiedo het meest onbedorven. Het is een ruig berggebied vol bergmeren, diepe kloven, hoge watervallen en dalen vol bloeiende bergweiden. Een berggebied waarin de traditionele plaggenwoningen met veekralen het beeld bepalen, grote geitenkuddes, gemzen en af en toe een wolf … Europese wildernis ten voeten uit.

Naar Asturië ga je ook om de prachtige steden en musea die de grote culturele rijkdom van deze streek tonen. Naar Asturië ga je zeker ook om heerlijk te eten, het beste eten van Spanje, zeggen ze (in ieder geval in Asturië ...). Voldoende redenen om te denken dat Asturië overlopen wordt door toeristen. Nee, dat is niet waar, Asturië is nog altijd een van Europa’s onbekende toeristische streken. Buiten augustus val je op als bezoeker, word je welkom geheten met een gulle glimlach, een korte cursus Spaans en een heerlijk glas wijn. Dat alleen al is een reden om eens kennis te maken met dit totaal andere Spanje.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Spanje

Parque Natural de Somiedo

Asturie heeft niet alleen de Picos de Europa. In het Cantabrisch gebergte is veel meer te bergwandelen, zoals in het natuurpark Somiedo. De trektocht door dit ongerepte gebied is een geweldige ontdekkingstocht tussen toppen die reiken tot 2200 m., ov... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
897,-