menu

'klimaatneutrale' huurauto's via Sunnycars

Wanneer je via STAP Reizen een huurauto boekt dan is de compensatie van de CO2-uitstoot van de huurauto tijdens uw vakantie afbetaald. Dat is de kern van de overeenkomst die wij hebben gesloten met Sunny Cars. Boek je via STAPReizen bij Sunny Cars een huurauto, dan rijd je altijd in een groene stoel en volledig klimaatneutraal.

Via Sunny Cars heb je een huurcontract 'all-inclusive'

STAP Reizen biedt in samenwerking met Sunny Cars autohuur aan waarbij heel veel inclusief is, zoals ongelimiteerd aantal kilometers, W.A.-verzekering en – heel belangrijk! – afkoop van het eigen risico. Dat is verstandig en wel zo rustgevend. Een klein deukje is in Zuid-Europa immers zo opgelopen. Je merkt het niet in de reissom, des te meer in je rijplezier.  
Wandelreis Huurauto

Het is van belang het volgende te weten:

In 2024 zullen wij de huurauto's via Sunny Cars als extra service gaan aanbieden bij onze wandelreizen met een vast verblijf. Boek je een wandelarrangement waarbij een huurauto noodzakelijk is dan ontvang je van ons een voorstel van minimaal 3 verschillende huurauto's waaruit je zelf kunt kiezen. Bij voorkeur bestaat deze offerte uit minimaal 3 categoriën: een zogenaamde mini (categorie YB, een kleine 2-deurs auto voor twee personen), een economy (categorie BB, een kleine 4-deurs auto met een iets sterkere motor voor twee à drie personen), en een compact (categorie D, een middelgrote auto voor 4 personen met handzame bagage). Ben je met 3 personen of meer en heb je veel bagage vraag dan naar een stationwagon. Je geeft zelf aan welke auto het beste bij je past.

De huurauto heeft altijd handversnelling. Huurauto's met automatische versnellingsbak zijn zeer beperkt voorradig en op aanvraag maar vooral een stuk duurder.

Autohuur gaat per 24 uur en niet per dag; aankomst- en vertrektijden zijn bepalend voor de duur van de huur: bijvoorbeeld 's ochtends ophalen, 's ochtends inleveren. Wanneer je 's ochtends aankomt en vertrekt in de middag of avond betaal je 1 extra dag autohuur; een weekarrangement heeft een huurperiode van 7 dagen (7 x 24 uur).

Belangrijk: het bezit van een geldige creditcard is veelal verplicht voor het huren van een auto. De hoofdbestuurder is ook de rekeninghouder van de creditcard.

Bij autoverhuur via Sunny Cars is het volgende inbegrepen:

- Ongelimiteerd aantal kilometers
- W.A. : verzekering (dekking tot 10 miljoen euro)
- C.D.W.-schadeverzekering zonder eigen risico
- Glas-, banden- en bodem schadedekking
- T.P. : diefstalverzekering zonder eigen risico
- Luchthaven-afleverkosten
- Lokale belastingen