menu

Wandelreizen met bijzondere accommodaties

Alle onderkomens die STAP Reizen aanbiedt tijdens de wandelvakanties zijn door ons zelf geselecteerd en getest. Belangrijke criteria bij de keuze zijn de rust en een gunstige ligging ten opzichte van de wandelingen, bij voorkeur is er ook een mooi uitzicht. Daarnaast letten wij ook op het comfort. Natuurlijk hebben de kamers een privé douche of badkamer. Als de kamers geen balkon hebben, moet er zeker een tuin met goede zitgelegenheid zijn. Een prettige lounge is geen voorwaarde maar wordt wel op prijs gesteld, een zwembad uiteraard ook.

STAP Reizen kiest voor kleinschalige accommodaties waar de eigenaar u goed verzorgt - soms zelfs culinair verwent - van ontbijt en lunchpakket tot en met het avondeten. Een vriendelijke, persoonlijke benadering is hierbij van wezenlijk belang. Met de meeste hoteliers werken wij al jaren samen, sommige wandelen zelf ook graag en hebben ruime kennis van het gebied. De meeste hoteliers kennen de STAP-klanten inmiddels en ontvangen hen graag als gast, en dat merk je.

Elke STAP-accommodatie zou je een klasse apart kunnen noemen, toch houden we het ruwweg op vier verschillende categorieën: 
Stap acco

agritourist of quinta

Landelijk gelegen onderkomen, vaak een historisch agrarisch complex, omgebouwd tot een stijlvol en comfortabel gastenverblijf met sfeervolle kamers, eigen terras of tuin, soms een zwembad. Meestal is er een restaurant aanwezig met zelfgemaakte, vaak biologische gerechten en locale wijn. 

bed & breakfast, chambre d'hôte of casa rural

Authentiek, kleinschalig gastenverblijf gelegen in dorp of gehucht. Smaakvol ingerichte kamers, soms met balkon, tuin en/of zwembad. Meestal is een beperkte eetgelegenheid volgens vast menu, altijd locale gerechten en een met zorg geselecteerde wijn. 

casita of appartement

Landelijk gelegen, gerestaureerd boerenhuisje, met terras en tuin, bij voorkeur met uitzicht, soms met eigen zwembad. Het zijn comfortabele onderkomens met woonkamer, woonkeuken, 1 of 2 slaapkamers en 1 badkamer. Verblijf op basis van alleen logies. Een casita is over het algemeen vrijstaand en een appartement maakt deel uit van een groep verblijven binnen één finca. In de informatiebundel vindt u de aanwijzingen voor winkels en die ene lekkere bakker. 

hotel of pension

Bescheiden familie bedrijf, variërend van ** tot ****, gelegen in of nabij een dorp. Kamers met privé sanitair, een balkon, terras of tuin, in sommige gevallen met een zwembad. Vaak een eigen restaurant met streekgerechten.