menu

Wandelvakanties in Castillië en León

Ten noorden van Madrid ligt de grootste provincie van Spanje: Castilië en León. Het is de artistieke en culturele schatkamer van Spanje. 60 % van al het Spaanse erfgoed ligt in Castilië. Je treft daar meer erfgoed aan dan in Toscane of Lombardije!

Castilla en León heeft waarschijnlijk de grootste aantal Romaanse kerken ter wereld. Eén van de mooiste gothische kathedralen ter wereld is ook in Castilië te vinden, in Segovia. Die prachtige stad heeft ook nog een reusachtig Romeins aquaduct en is een van de culinaire hoofdsteden van Spanje. Begrijpelijk dat we Segovia het startpunt van de trektocht Guadarrama hebben gemaakt. Heb je de stad verlaten dan kom je erachter dat Castilla y León het land is van de middeleeuwse burchten en ontelbaar veel kastelen. Avila, de best bewaarde middeleeuwse stad van heel Europa is een van de sieraden die je tijdens het arrangement vast verblijf ontdekt. Een ander juweel is Salamanca, met Coimbra de oudste universiteitsstad van het Iberisch schiereiland. Alles in Salamanca heeft sfeer, de universiteit, de kathedraal, de vele paleizen en het kloppende hart van de stad, majestueus Plaza Mayor. Salamanca is ook het startpunt van de trektocht naar de Sierra de Francia.

Natuurparken – bioreservaten zoals de Unesco hen noemt – zijn er ook in ruime mate; ‘Hoces del Río Duratón’ is een prachtige kloof met kolonies vale gieren, de vallei van Las Batuecas in de Sierra de Francia, de Sierra de Guadarrama, waar nog uitgestrekte inheemse bossen (eiken, beuken en sparren) ongemoeid zijn gelaten. De enorme vlaktes doorsneden door kilometerslange transhumance routes laten een onuitwisbare indruk achter. Castilië heeft een landklimaat. De zomers zijn er warm en de winters behoorlijk koud. De lente en de herfst zijn er kort en meeslepend. Zorg dat je dan bent.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Spanje

Salamanca & Sierra de Francia

Hij lijkt te liggen in the middle of nowhere, Salamanca, pracht van een stad met een 13-e eeuwse universiteit en een heerlijke studentensfeer. Die universiteit heeft Salamanca heel belangrijk gemaakt in de Spaanse geschiedenis. Net als Oxford en Pari... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
856,-

Spanje

Segovia en Castilla la Vieja

Dit is een trektocht door het hart van ‘Castilla la Vieja’, het oude Castilië. Hij begint in Segovia, de stad met één van de mooiste gothische kathedralen ter wereld en een reusachtig Romeins aquaduct. Het is ook nog een van de culinaire hoofdsteden ... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
789,-