menu

Wandelen in Toscane

Elk jaar komen er duizenden fotografen voor naar Italië. Alleen hiervoor: de strakke lijnen van lijnrecht geploegde kleiheuvels met daarin de poderes en pieves – boerderijen en kerken - majestueus gelegen op heuveltoppen, rijen cipressen uitstekend boven de met ochtendmist gevulde dalen. Ze komen voor het Toscaanse landschap.

Toscane - Italië's schatkamer tussen Florence, Siena, Grosseto en Livorno - is één van de mooiste man-made landschappen van de wereld.
Het landschap is zo mooi dat het raakt aan aan kunst, het wandelen is er bijna een kunstervaring. Want word je al niet gegrepen door het lijnenspel van glooiende heuvels, akkers en cipressen, dan val je toch zeker voor de uitzonderlijke charme van alle dorpen en steden.


Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Italië

Via degli Dei

De 9-daagse Via degli Dei begint met een overnachting in Bologna. In een dikke week loop je van deze machtig mooie universiteitsstad zo de bergen, en daarmee de stilte in. De pelgrimsroute 'Via degli Dei', eigenlijk de oude romeinse weg die door de R... Lees meer
9 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
1278,-

Italië

Garfagnana

Ter hoogte van Pisa en Lucca vormt de grillige kalkrug Alpi Apuane (de ‘puntige Alpen’) een natuurlijk scherm tussen de Tyrrheense zee en de Apennijnen. Achter dat scherm, diep weggedoken tussen bergweiden en uitgestrekte bossen, ligt het geïsoleerde... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
955,-