menu

Wandelen in Bretagne

Bretagne heeft het oudste langeafstandspad van Frankrijk. Het pad werd aangelegd in 1791 ten behoeve van douanebeambten - vandaar de naam - die verantwoordelijk waren voor het voorkomen van smokkel. Om de mensenhandel en het plunderen van scheepswrakken in de gaten te houden, liepen ze dag en nacht op en neer langs de kust. Denk hier nog maar eens aan als de benen moe worden na een wandeling van 5 uur!

Nadat het pad in het begin van de 20e eeuw in onbruik was geraakt, beleefde het een heropleving in 1968, toen een paar gepassioneerde wandelaars besloten er een wandelroute van te maken. Beginnend in Lannion markeerden zij de route met de bekende rood-witte markeringen, de GR-34 was geboren! Tegenwoordig voert het pad langs de hele Bretonse kust, meer dan 2.000 km, van Mont-Saint-Michel tot de brug van Saint-Nazaire. Het is een monument geworden in de Europese wandelwereld.

Het douaniers-pad is één lange rij ansichtkaarten met het ene geweldige uitzicht na het andere. Het is ook een groot kleurenfeest van roze granietkliffen, felwitte zandstranden, smaragdgroene baaien en gouden zonsondergangen boven de oceaan.

Je kunt er een meerjarenproject van maken, leer de baai van Mont Saint-Michel kennen, de Roze Granietkust, de Abers van de landtong van Finistère, het schiereiland Crozon, de kust van Cornouaille en Pointe du Raz, Zuid-Finistère, de Golf van Morbihan. Sluit jaren later het avontuur af op de rotsrichels van de Côte d'Amour. In die tijd heb je Bretagne diep in je hart gesloten.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Frankrijk

Bretagne

Zonder twijfel een van de mooiste kustwandelroutes van Europa is de GR34 langs de granieten kust van Noord Bretagne. Waar het verschil tussen eb en vloed kan oplopen tot 11 meter, waar de Atlantische golven donderend uiteenspatten op de rotskust, waa... Lees meer
6, 8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
824,-