menu

Wandelen in de Drôme

De Drôme, de regio tussen de Rhône en de Franse Alpen, is een heel groot gebied en in veel opzichten een overgangsgebied, een regio met grote verschillen. Ben je ten zuiden van Lyon nog behoorlijk in noordelijke sferen, in het zuidelijke Drôme loop je al tussen de olijfbomen en hoor je de cicades om je heen schreeuwen, de typische roep van de Middellandse zee.

In de oostelijke Drôme is de overgang totaal anders. Hier wordt alles bepaald door de naderende Alpen. De Vercors vormt deze overgang. Het is een reusachtig kalkplateau, een stuk aardkorst dat wordt opgedrukt om boven Grenoble met grof geweld in te storten. Dat zorgt daar voor spectaculaire wandelingen bovenlangs loodrechte kalkwanden van honderden meters hoog.

Maar voordat die wanden opdoemen is de Vercors vooral een schitterend berggebied bedekt met prachtige loof- en sparrebossen en golvende bergweides en gezegend met een uitzonderlijk rijke fauna en flora. Daarom is een groot gebied uitgeroepen tot natuurreservaat waarin je waarschijnlijk heel wat typische alpendieren gaat tegenkomen: gemzen, steenbokken, marmotten en steenarenden. De Vercors is ook een belangrijk wintersportgebied, populair bij langlaufers en cross-country skieërs. Die activiteiten hebben er voor gezorgd dat de dorpen in de Vercors prima onderkomens hebben, gezellig en comfortabel. In Autrans, Villard-en-Vercors en Corrençon-en-Vercors kom je graag aan en vertrek je weer met lichte spijt.

Want aankomen en weer vertrekken doe je tijdens de trektocht door de Vercors - ‘la Grande Traversée’ waarbij je in het noorden begint en na 6 heerlijke wandelingen eindigt in het zuidwesten.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Frankrijk

Vercors

De Vercors is een paradijs voor alle mogelijke outdoor-belevenissen, niet in het minst voor wandelaars. Dit hellende kalksteenplateau even ten zuidwesten van Grenoble, is gezegend met prachtige loof- en sparrebossen en golvende bergweides met een eno... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
1108,-