menu

Wandelen in de Drôme

In de Drôme, de regio tussen de Rhône en de Franse Alpen, reis je letterlijk van Centraal naar Zuid Frankrijk. De Drôme is in veel opzichten een overgangsgebied. In het noorden hebben Franse modemakers zich in de glooiende heuvels rond de Isère verzameld waar ze een modieuze schoenen- en klerenindustrie laten draaien. Erachter vormt in scherp contrast het Vercors-gebergte met zijn messcherpe kalkruggen een schitterend natuurpark en is daarom een ideaal wandelgebied.

Ook in de centrale Drôme gedijen kleinschalige ambachten in veel van de uitzonderlijk mooie bergdorpjes Poët Laval, Dieulefit of Grignan. Heerlijk uitrusten daar na een wandeling door een van de vele romantische zijdalen van de Drôme.

De zuidelijke Drôme heet niet voor niets de Provençaalse Drôme. Hier beginnen de olijfboomgaarden en wandel je door lavendelvelden. Hier wint de wijn aan belang, loop je door domeinen van de Côtes du Rhône Villages en Cru Vinsobres. Met het zicht op de Ventoux weet je dat je dan weer in een ander Frankrijk terecht gaan komen.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Frankrijk

Drôme

Even voorbij Lyon doe je iets wat niet zo veel toeristen doen. Je verlaat de autoroute en slaat linksaf de Drôme in. Direkt begint een land waar bijna alles in de categorie ‘mooi’ valt. Erg mooi is Poët Laval, ‘village d’une beauté extraordinaire’ wa... Lees meer
7 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
779,-