menu

Wandelen op la Palma

La Palma, la Isla Bonita het gezegende eiland. Daarom zijn wij dol op la Palma. Het is groot genoeg om levendig te zijn en klein genoeg om stilte te behouden.
Prachtig is de natuur op La Palma: de drakenbomen boven Puntagorda lijken van een andere planeet te komen, de druipende bossen in de witte mist boven los Tilos lijken afkomstig uit de tropen. In de altijd bloeiende tuinen rond de kleine boerenhuisjes gaan zomer en winter naadloos in elkaar over, rijpende appel en ontluikende bloesem aan dezelfde tak.
Machtig zijn de vulkanen op la Palma, ze zijn er in alle soorten en maten met de Taburiente als meest indrukwekkende. Zij maken la Palma tot een heel bijzonder wandeleiland.

De uitbarsting van de Cumbre Viejo

Vanzelfsprekend boekt STAP Reizen geen vakanties naar la Palma zo lang de vulkanische activiteit daar aanhoudt. Het Calamiteitenfonds heeft immers het eiland tot ‘rampgebied’ uitgeroepen (24/09/21).
Het is goed te weten dat de wandelingen die STAP Reizen op het eiland heeft uitgezet niet in het gebied liggen waar nu de lavastromen zich een weg naar beneden banen. De trektocht loopt helemaal in het noorden en noordwesten van het eiland. In het programma van vast verblijf-arrangementen zijn twee wandelingen uitgevallen maar er blijven nog meer dan genoeg schitterende wandelingen over. Wanneer de activiteit is afgenomen en de situatie genormaliseerd, zullen we de arrangementen na een zorgvuldige check weer gaan aanbieden. Die aankondiging zullen we bijtijds melden op website en in nieuwsbrieven.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Canarische Eilanden

La Palma

La Palma grossiert in sensaties. Sensationeel zijn de felle kleuren waar dit eiland een overvloed aan heeft: diep bruine vulkaankraters met feloranje beekdalen, frisgroene dennen op grijze lavahellingen, een roodwitte vuurtoren op gitzwarte aarde. Pr... Lees meer
8,11,12,15 dgn
Zwaarte Wandeling

Canarische Eilanden

La Palma

Dit is een avontuurlijke trektocht in het meest oorspronkelijk gebleven deel van La Palma. Waar het in Europa nauwelijks nog mogelijk is om 6 dagen onafgebroken over oude paden van dorp naar dorp te trekken, lukt dat op La Palma nog wel. Het landscha... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
649,-