menu

We want more Turkey!

Wat ik nog kwijt wilde is dat we in april de Lycian Way West hebben gedaan... Bij deze onze conclusie: we want more Turkey! Prachtig weer, erg aardige mensen, schitterende natuur, heerlijke wandelingen, geweldige accomodaties! Beslist een aanbeveling waard. We hebben nu het hele Stap-aanbod in Turkije gehad, dus we hopen op nieuwe input in deze! P.S. en T.R. uit Leiden 
Wandelreis Turkije Lycische kust

Cappadocië

Wat een ontzettend mooi wandelprogramma. Echt een topper! Fascinerend landschap, vol afwisseling, langs ongebaande paden die met GPS toch goed te doen waren, volop verrassende cultuur en historie onderweg zoals grotwoningen en kerken.

E.B. en T.S. uit Groningen 

Lycië West - over de onderkomens

Kayaköy is een kennismaking met verrassend lekker eten meteen op je eerste dagen in Turkije.
In Faralya zorgt de jonge, ambitieuze en heel professionele eigenaar voor een vriendelijke en erg persoonlijke ontvangst. Het is een schitterende plek met prachtig uitzicht over de baai en alweer heel lekker eten. De bungalow heeft een klein terrasje. Verderop in de tuin ıs plaats om te zitten op verhoogde kussenbanken.
In Alinca verbleven we maar 1 nachtje bij het vriendelijke koppel. We hadden het geluk om alleen te zijn en het grote terras voor ons alleen te hebben.
We hadden gekozen voor de upgrade in Gey en het was de moeite waard! Fantastisch uitzicht over de baaien en lekkere vegetarische maaltijden.
In Patara kom je in een echt familiepension in een klein toeristisch stadje. De familie werkt samen aan het eten, zorgt voor het reilen en zeilen van het pension. Erg lekker eten en een zeer goed zwembad!
In Kaş hadden we een prachtige kamer met balkon met zeezicht (heel belangrijk)! De vriendelijke uitbaters zorgden voor een lekker ontbijt. Ze proberen nieuwe dingen uit en vroegen dan wat we er van vonden.

L.R. en R.C. uit Langdorp, België

 

Lycië west

Toen ik de wandelingen van de Lycië oostkust had gelopen dacht ik: "mooier dan dit kan niet! Lopen over fantastische groene hellingen, direct langs de blauwe zee met zulke fijne stranden! Prachtige paden en goede markeringen; dit is echt een topbestemming" (en in de jaren dat ik voor STAP routes mag uitzetten heb ik al veel mooie plekken gezien).
Maar toen ik vorig jaar langs de Zeven Kapen liep moest ik mijn mening bijstellen. Het kan nóg mooier, het kan nóg groener. De kust is zo ongerept en de gastvrijheid in de dorpjes is echt welgemeend en heel hartverwarmend. Opnieuw een geweldig stukje Turkije!

van onze voorloper 

Lycië oost-trektocht

Wat waren de mensen lief en ongekend gastvrij. Het eten was heerlijk, de wandelingen waren pittig. De organisatie verliep vlekkeloos. Wellicht volgend jaar Lycië-west als onze conditie dat toelaat. 

Lycië oost vast verblijf

Hallo Christel en Esther,

Zojuist heb ik het beoordelingsformulier per mail ingezonden. We hadden zoals altijd een heerlijke vakantie, alles werkte mee: het weer, de natuur, de mensen en natuurlijk Stap! Zelfs de barre vluchttijden waren te doen, we hadden daardoor wel 2 extra dagen.
Vergeleken met een eerdere reis naar Lycië in 2009, die nogal primitief en koud was (oa. vanwege de hogere wandelingen), kregen we nu luxe en goede verwarming. We vonden het ook fijn dat we met de eigenaren van de onderkomens goed Engels konden praten. In Cirali hebben we gegeten bij het hotel van jullie trektocht en de eigenaar heeft ons rondgeleid door zijn mooie tuin, ook een mooi onderkomen.
Dus onze zoveelste (hoeveelste?) reis met Stap was weer een waar genoegen!

Hartelijk dank voor de goede zorgen en tot de volgende reis.

Groet van I.S. en F.R. uit Hoevelaken
 

Cappadocië-trektocht

Tijdens de Cappadocie trektocht heb ik mijn camera geen seconde opgeborgen. Achter elke bocht ontvouwde zich weer een bijzonder landschap, een groep bizarre tufsteenkegels, een diep in de grond verzonken vallei, en verrassend mooie grotkerkjes met intrigerende schilderingen. Vooral rondom Göreme kleurden de hellingen in de namiddagzon roze, oranje, geel en wit waardoor het wandelen voor ons puur genieten was!

A. en A. uit Amsterdam 

Cappadocië

Prachtige omgeving, bijzondere reis vooral in het najaar. Ook het verblijf in Istanbul was heel bijzonder. Els heeft ons voorzien van de meest bijzondere tips.