menu

Andalusië- Sierra de Grazalema

Schitterende wandelingen door bossen van kurkeiken en overal wit gekalkte dorpjes. Heel veel rust en natuur. Hier maak je echt deel uit van de omgeving tijdens je wandelingen en wat een bijzonder gevarieerde onderkomens. Van een Agritoerisme naar een prachtig stadshotelletje in de oude stad Ronda.

Na een weekje Grazalema hebben we de reis verlengd met een verblijf in de Sierra de Aracena. Te gast bij Lucy en Angel is een feest: veel kennis, mooie plek en heerlijke 'jamon'.

A. & J., Alphen a/d Rijn 
Wandelreis Spanje Sierra de Aracena

Cabo de Gata trektocht

Het was een ongekende ervaring om deze wandeling te lopen over smalle paadjes en wegen in de serene stilte van deze kust. Van mooie kustplaatsjes naar Rodalquilar. Het verhaal uit het verleden van dit dorp laat je fantasie werken. Zeker ook na een bezoek aan Cortijo del Fraile. De kenmerkende rots van een reuzenkikker op de laatste wandeling was eveneens aanleiding tot dagdromen.

R., Arnhem 

Sierra de Grazalema- vast verblijf

Wat begon als een toeristisch trekpleister werd na enkele minuten een prachtige wandeling over de bodem wat ooit een stuwmeer had moeten worden. Vooral verrassend was daarna de wandeling langs het riviertje waar we plotseling stokstijf stil stonden toen we werden omgeven door een grote groep snuffelende zwarte varkens. Maar die zwijnen zagen ons niet eens.
De wandeling over de hoogvlakte waar grote pijlen van stenen ons de weg wezen was van een grote klasse.

PJ. Arnhem 

Cabo de Gata trektocht

Een echte aanrader voor fotografen. Naast mooie, ontspannen wandelingen ook een plezier voor het oog en de camera. De verblijven waren zeer comfortabel en alle transfers waren tot in de puntjes geregeld, prima organisatie.

M. & A. Amsterdam