menu

Via Algarviana en de Costa Vicentina

Hallo Henk, Esther en Christel,

We willen even doorgeven dat we een heerlijke vakantie in Portugal hebben gehad. Eerst de Via Algarviana en daarna de Costa Vicentina.

Mooie wandelingen en prima onderkomens. De eerste week het binnenland en de tweede week langs de spectaculaire kust. Je blijft foto’s maken.
De reis was weer prima georganiseerd. De eerste week veel vervoer, maar alles volgens planning.

Caso do Adro en Três Marias kunnen wat ons betreft zo in de toptien van Staponderkomens. De eerste vanwege het vriendelijke onthaal, klaarstaand fruit, sapjes, wijn enz. De tweede vanwege de ligging, de struisvogel en het meer dan voortreffelijk diner met uitstekende wijnen. Het diner stak echt uit boven enkele andere onderkomens.

R. en W. 
Wandelreis Portugal Algarve

Costa Vicentina trektocht

Langs de Costa Vicentina volg je mooie gemarkeerde wandelingen. De oceaan is altijd in de buurt. In het duingebied is er wel heel veel mul zand en dat kan zwaar lopen zijn zeker bij storm of grote hitte.

We kwamen laat aan in Odeceixe maar kregen alsnog een prima diner voorgeschoteld. Het lunchpakket was grandioos. In Bejão was het onderkomen wat eenvoudiger dan het eerste, maar de ontvangst allerhartelijkst. Een fantastisch diner en ontvangst met champagne waren ons deel in Touril. Het wordt saai, maar het was in een woord voortreffelijk! Opvallend is het heerlijk uitgebreide ontbijt dat je overal krijgt; met heel veel vers fruit en prima brood. Dat gold ook weer voor het onderkomen in Longueira. In Vila Nova verbleven we voor het eerst midden in een gezellig stadje met voldoende restaurantjes op loopafstand. De ontvangst was weer prima. Tenslotte Porto Covo: wat een goddelijke plek en wat een mooi hotelletje. Alles was weer grandioos! Het is al met al een fijne wandelvakantie. Het ontbreekt je aan niets!
P.P., den Haag 

Madeira

Wandelen op de Noordkant van Madeira.
Wandelen boven de wolken, boven de regenboog, langs de met mosbegroeide rotsen.
Wandelen en een paadje vinden waarvan je denkt dat kan niet waar zijn dat we daar omhoog moeten en dan ga je toch want het staat in de STAP-route en een herder gebaart dat het klopt en dan kom je boven in een soort van vochtig overdadig groen woud. Prachtig.
Wandelen op Madeira betekend frisse lucht, rust en aangename onderkomens, weer een verrukkelijke ervaring met STAP.

P.R., Breda 

Algarve trektocht

Heerlijk! Wandelen in de stille Algarve. Het kan. Bovenop de Picota genoten we in de zinderende zon van een magnifique uitzicht op Monchique. De wandeling naar het dorpje Carapateira aan de kust leverde in de late namiddagzon een onvergetelijke blik over de Atlantische Oceaan. Op blote voeten vlak langs de vloedlijn lopen met naast je steil omhooggaande rotsen in een wazig nevelig zonnetje was van een ongeëvenaarde schoonheid.

R., Arnhem
 

trektocht Coimbra-Fatima

Een prachtige combi van wandelen in landelijke omgeving en verblijf in drie historische plaatsen. We genoten van heerlijke streekgerechten in pittoresque hotelletjes in de dorpjes Gondramaz en Ferraria de São João. We voelden de sfeer van historische tijden in de oude bibliotheek van Coimbra en de geheimzinnige kloostergangen van het Convento in Tomar. En we beleefden met vele Portugezen (hoewel we niet katholiek zijn) het wonder van Fatima. Wat een verscheidenheid!
P-J., Arnhem