menu

De wandelervaringen van het najaar 2018

De belevenissen van de STAP-wandelaar.
Het is niet alleen leuk om te lezen wat de STAP-wandelaar is overkomen, wat goed of minder goed is bevallen, of het licht of zwaar is geweest. Het kan ook van cruciaal belang zijn bij het kiezen van welke bestemming.

Op deze pagina worden met grote regelmaat de STAP-ervaringen van de laatste maanden geplaatst. Als je naar beneden scrollt staan ze geplaatst in de volgorde:

- Canarische eilanden
- Portugal
- Spanje
- Italië
- Malta
- Griekenland
- Turkije
 
Wandelreizen Zuid Europa

CANARISCHE EILANDEN: La Palma

trektocht
Wij hebben heerlijk gewandeld op een groen eiland met prachtige routes. Alles klopte. De taxi was er op het moment dat hij er zou zijn en de stukjes met de bus gingen ook prima. De bed and breakfasts waren voortreffelijk en bijzonder mede vanwege hun ligging en de vriendelijke gastheer en gastvrouw. De routes staan goed aangegeven.
C.R. 29-10-2018

Prachtige wandeltochten. Elke keer was het een verrassing wat het volgende overnachtingsadres zou zijn, en elke keer was het weer een fantastische plek, met heerlijk ontbijt en goede lunchpakketten. Prima documentatie: gedetailleerde beschrijvingen van de tochten, al het benodigde kaartmateriaal,en veel aanvullende informatie. Vervoer van ons en bagage was ook uitstekend geregeld. Geweldige manier om het spectaculaire noorden van La Palma te ervaren.
M. L. 14-07-2018

Prachtige reis maar ik had ook niets anders verwacht als reguliere bezoeker van het mooiste eiland ter wereld! Helemaal uitstekend, geweldige - pittige! - wandelingen, pittoreske verblijven, rust en overweldigende natuur. Precies wat je verwacht van La Palma en dan met name het Wilde Onbekende Noorden van het eiland.
N.N. 14-10-2018. 

CANARISCHE EILANDEN: Gran Canaria

Deze reis is een aanrader. We zijn aangenaam verrast, betreft een mooi eiland! Het weer was ons niet altijd gunstig gezind. Een (gietende) regendag en een paar dagen dikke mist maakt wel dat we vast mooie dingen hebben gemist.
J.M. 26-03-2018

Wat een prachtig eiland! Weinig gemerkt van toeristen, wel van robuuste natuur en supervriendelijke bewoners. Er zat een mooie opbouw in de etappes qua (natuur) beleving. Enkele pittige etappes zijn niet geschikt voor mietjes.
C v.d. M. 24-03-2018 

CANARISCHE EILANDEN: Lanzarote

Alles was weer piekfijn voor elkaar en liep op rolletjes. Mooie onderkomens, leuke wandelingen, auto en vlucht goed geregeld. Dit was de tiende (!) keer dat we een stapreis hadden geboekt en alle 10 de moeite waard.
R. L. 23-05-2018 

CANARISCHE EILANDEN: La Gomera

Vast Verblijf
We vonden La Gomera een prachtig eiland om te wandelen en te relaxen. Alles was goed geregeld, de appartementen (of casa’s) waren beide zeer comfortabel en mooi gelegen en de wandelingen die we hebben gedaan waren prachtig en goed te doen. De volgorde was ook goed; eerst een paar dagen in het noorden en daarna nog een week aan de kust.
L.H. 29-04-2018

trektocht
Je moet er de lange reis voor over hebben, maar dan krijg je ook een fantastische week op dit wandeleiland bij uitstek. Mooie wandelingen, prachtige onderkomens, goed geregelde transfers.
L.H. 13-05-2018

Prachtig eiland met een heerlijke sfeer. Vriendelijke mensen alom. Door Stap alles tot in de puntjes geregeld Het is een ontspannen inspannende vakantie. Wandelen was best pittig mede door de vele regenbuien en gladheid maar desondanks goed te doen. Onderkomens gewoon prima, begeleidend infopakket met tips is een welkome aanvulling.
J. v. W. 28-10-2018

'om geen 10 te moeten geven een 9'
D.V. 21-08-2018

Wij vonden dat de vakantie zeer goed georganiseerd was door jullie organisatie. We moesten ons nergens zorgen over maken en de gemaakte afspraken werden nageleefd. Ook in het algemeen heel tevreden over de opgestuurde informatie. Gomera is een heel mooi, afwisselend eiland dat gelukkig gespaard is gebleven van het massatoerisme. Heel afwisselend qua natuur. De drie sterren beoordeling (inspannend) klopte. Het was inspannend, wat mag, maar niet te zwaar.
S.L. 30-06-2018 

CANARISCHE EILANDEN: Tenerife

Prachtige wandelreis ver van de drukke costa’s. De wandelingen waren voor ons goed te doen, soms wel steil omlaag en omhoog. Wandelen met stokken is zeer aan te raden. Met het weer moet je geluk hebben. We hebben 3 dagen in het Teno-gebergte in de mist en regen gewandeld. Boven aan de Teide was het prachtig weer en de wandelingen schitterend. Mooie natuur en dorpjes, prettige accommodaties, verzorgde ontbijten en lekkere ruime lunchpaketten.
H.B. 05-05-2018

We hebben een zeer geslaagde vakantie gehad. Erg mooi onderkomen, mooie rustige ligging in de bananenplantage, goed ontbijt. De wandelingen waren zeer gevarieerd en de temperatuur prima. Heel goed programma, maar wat ons betreft mogen er ook wat kortere wandelingen tussen zitten. Maar deze zijn ook goed zelf te realiseren aan de hand van de grote plattegrond/wandelkaart. De routes die via markeringen lopen zijn prima te volgen.
S. v.d. L. 06-08-2018 

PORTUGAL: Costa Vicentina Noord

Goede beschrijvingen van de wandeling en makkelijke route om te volgen, fijne en goede verblijven. De zwaarte van de wandelingen klopte met de verwachting. En altijd de kust naast de hand waardoor we iedere dag een lekkere duik konden nemen.
J.K. 14-10-2018

Wederom prachtige wandelingen in een bijzonder gebied. Ook de accommodaties waren nagenoeg allemaal zeer goed en bijzonder. Bestaande route was heel goed, mooi, overzichtelijk. Route was zeer goed uitgestippeld.
J.A. 13-06-2018 

PORTUGAL: Costa Vicentina Zuid

Zeer goede documentatie en informatie vanuit Stapreizen, goede service via noodnummer. Meerdere wandelingen langs zeer prachtige indrukwekkende kustgebieden. zeer goede hotels!
G.v.D. 06-07-2018

Programma goed. Alle etappes waren prima te doen en prachtig. Accommodaties prima, . Carrapateira guesthouse was een surprise,we voelden ons even in hippie land. Leuke enthousiaste mensen uit allerlei windstreken. Kamer ok, lunchpakket daar veruit het beste. Klasse.!
R.R. 11-05-2018

Alles was perfect geregeld; taxivervoer, hotels, routes. Alles klopte uitstekend. Goed, prettige afstanden. Wisselend per dag, wat ook weer prettig is. De route was voor een groot deel gemarkeerd en we hadden GPS, dan is de routebeschrijving wel heel erg gedetailleerd.
A.P. 26-04-2018 

PORTUGAL: Guimaraes


Alles was weer tot in de puntjes geregeld door Stap. Mooie wandelingen door authentiek Portugal. Vriendelijke bevolking, gastvrije ontvangst in de onderkomens en heerlijke maaltijden. N.N. 15-06-2018

Vanaf de eerste dag een meer dan goed georganiseerde vakantie. Alles is goed geregeld, je hoeft alleen maar volop te genieten.Alles perfect geregeld, prachtige accommodaties. Mooie wandelingen, zeer afwisselend qua lengte en landschap.
A.M. 09-09-2018

Zoals we inmiddels al verwachten :-) is alles tot in de puntjes geregeld door STAP en 'haar' gastheren/gastvrouwen ter plaatse. De Portugezen zijn inderdaad heel verbaasd dat je komt wandelen. Vragen: moeten we je brengen? heb je geen auto dan? wil je wat drinken? Maar we wandelen voor ons plezier en hebben een picknick in de rugzak. Onbegrijpelijk blijkbaar!
F. D. 17-05-2018

Wij vonden de reis geweldig. De wandelingen waren misschien wat kort maar door de hoge temperaturen toch zwaar genoeg. De onderkomens waren uitstekend.De eerste wandelingen waren ook de langste en de zwaarste. Omdat de temperatuur hoger was dan verwacht vielen die niet mee. De latere wandelingen waren misschien wat kort. De wandeling van de laatste dag (wij vertrokken pas in de middag) zou wat langer mogen.
M.J. K. 01-10-2018

Prima hotels/onderkomens en vriendelijke ontvangst overal, lekker eten en afwisselende wandelingen. Ik heb genoten van de stilte (geen verkeer, alleen vogelgeluiden) in deze regio. Ik vond het erg prettig dat de wandelingen zonder veel problemen i.h.a. gemakkelijk, ook door de medewerking van de hoteliers ingekort konden worden. Mijn complimenten voor de duidelijke routebeschrijvingen.
O.W. 30-05-2018 

PORTUGAL: Azoren

We hebben een zeer afwisselende reis gehad naar drie eilanden op de Azoren. Stapreizen heeft de reis persoonlijk gemaakt (van vier eilanden naar drie eilanden gewijzigd, de overnachtings locaties aangepast, op het derde eiland hebben we zelf de locatie geboekt). De locaties waren naar wens, vooral de locatie op Pico (Adegas de Pico) was echt fantastisch. We kregen vooraf een uitgebreid informatiepakket inclusief GPXfiles.

De Azoren zijn niet toeristisch, qua natuur geweldig mooi en je kunt er fijn wandelen. Wel is het regelmatig nodig om een taxi te nemen naar het eind- of startpunt omdat er niet veel rondwandelingen zijn. Het weer is aangenaam, wel wat benauwd. Er zijn op de kleinere eilanden niet heel veel restaurants en de kwaliteit van het eten is niet altijd geweldig, vrij basic. Sao George is het meest agrarisch en rustig, Pico is qua natuur overweldigend mooi. We hebben ook een Whale Watching trip gemaakt op de oceaan. Sao Miguel heeft een wat hoger voorzieningenniveau en vooral de westkant van het eiland is prachtig om te wandelen.
A.M. 28-07-2018 

PORTUGAL: Madeira

Madeira vinden wij een prachtig eiland om te wandelen, zowel zware, vermoeiende tochten als ontspannen wandelingen zijn mogelijk. Stap biedt veel keus. De accomodaties waren top, vooral Quinta das Vinhas vinden we een aanrader
J.J. R. 26-04-2018

De wandelingen zijn in één woord schitterend! De routebeschrijvingen zijn duidelijk, en mocht je toch een keer de weg kwijt raken: de plaatselijke bevolking staat altijd klaar om je te helpen. De hotels waar wij hebben gelogeerd zijn prima, met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Alleen de huurauto hadden wij er echt niet bij willen hebben. Alles is prima met openbaar vervoer te bereiken. Misschien ben je wat langer onderweg, maar er is zóveel te zien, dat je je geen moment zal vervelen. Ik ga iedereen aanraden een keer naar Madeira te gaan, en voor mij is het ook niet de laatste keer! De wandelingen zijn goed te doen, ook voor de wat minder geoefende wandelaar. Soms (bij regen) wat glad en glibberig, soms wat smalle paadjes langs behoorlijk diepe afgronden. Maar als je erg veel last hebt van hoogtevrees stap je gewoon in de levada en ga je zo verder (zoals mijn reisgenoot ????) N.N. 17-05-2018

Voor de eerste keer naar Madeira. We kunnen niets anders zeggen dan dat het een mooi eiland is. We hebben genoten van onze vakantie. Mooie Quinta's en hotel. Lieve, vriendelijke mensen die allemaal wel een woordje Engels spreken. En een natuur om verliefd op te worden, zo divers en indrukwekkend.Alles is goed geregeld vanaf begin tot het einde van de vakantie. Reis, accommodatie en wandelingen. Al is het ene onderkomen leuker dan het andere, maar altijd netjes, goed verzorgd en super vriendelijke en behulpzame mensen.
J.B. v.d. L. 24-06-2018 

SPANJE: Cabo de Gata

Cabo de Gata is een prachtige streek. Met de door Stap reizen gekozen wandelingen leer je het gebied goed kennen. Prima afwisseling tussen ontspannen en meer inspannende wandelingen. De accommodaties zijn uitstekend. Aanrader!
A. D 29-03-2018  

ITALIE: Val Zoldana

Het onderkomen in Fornesighe was erg leuk, info voorziening perfect. Anna kwam met goede alternatieven en wees ons op belevingen die ook nog gedaan konden worden. De heenreis was lang en gaf het gevoel van begraven te worden in een zeer afgelegen oord. Later in de week voelt het anders. Je hebt kennis gemaakt met dat stukje gebied en daardoor gaat het leven.
J.M. 21-07-2018

Prachtige omgeving en prima wandelroutes door de Dolomieten.keuze uit korte en lange wandelingen, zelfs metvarianten. Werkt voor ons heel goed. Heel persoonlijke B&B,
P.J. 13-08-2018 

ITALIE: Val Maira

Top wandelvakantie in de Piemonte. Alles perfect geregeld. Accommodaties super. En dan overal dat heerlijke eten en superwijnen als beloning na een dag zwoegen. Wordt zeker vervolgd!
S. W. 19-06-2018

Het dal is prachtig, en het weer was eind september ook heel mooi. De wandelingen waren niet te zwaar en ook niet te makkelijk, elke dag zit er een flink hoogteverschil in. De herbergen waren fantastisch, aardige mensen, heel goed eten. Ook het bagagevervoer was tiptop geregeld.
A. O. 19-09-2018

Onze verwachtingen werden overtroffen, prachtige rustige wandelroutes, mooie locaties op even zo mooie plekken en fantastisch eten! Alles was goed geregeld en gepland.
M.K. 07-08-2018

De reis was een prachtige ervaring. Uitdagende routes, mooie locaties, heerlijk eten, lieve gastvrije mensen in een nog ongerepte natuur. Valle Maira is ontroerend door zijn eenvoud, puurheid en schoonheid. Het gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De locals zijn erg vriendelijk. Op alle locaties zijn we gastvrij ontvangen en hebben we genoten van het traditionele occitaans eten.
N. N. 27-07-2018

De reis was een prachtige ervaring. Uitdagende routes, mooie locaties, heerlijk eten, lieve gastvrije mensen in een nog ongerepte natuur. Valle Maira is ontroerend door zijn eenvoud, puurheid en schoonheid. Het gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De locals zijn erg vriendelijk. Op alle locaties zijn we gastvrij ontvangen en hebben we genoten van het traditionele occitaans eten.
N.N. 14-09-2018 

ITALIE: Barolo

Wij willen deze reis zeker aanbevelen aan diegene die op zoek zijn naar een wandelreis in een nog ongerept gebied met hartelijke mensen en lekker eten ! Wij vonden het super om in zo'n ongerept gebied te wandelen en dan 's avonds te genieten van de verzorgde accommodatie met hartelijk onthaal.
J. C. 14-09-2018 

ITALIE: Val Venosta

Het weer in Zuid Tirol is blijkbaar altijd beter dan de voorspellingen. Elke avond werd regen voorspeld, maar door de wind in de bergen werden de regenwolken steeds verjaagd. De paden zijn over het algemeen zeer goed aangegeven en verdwalen is geen optie.
Er zijn meer dan voldoende plaatsen onderweg waar je rustig kunt picknicken, en bovendien kun je drinkwater halen van alle bronnen. Als je er geen zou vinden kun je het steeds aan de lokale bevolking vragen. Voor alle zekerheid, wel steeds voldoende water meenemen.
De hotels, pensions en gasthofer voldoen aan de verwachtingen, en de maaltijden zijn meer dan overvloedig, bovendien kun je soms je eigen lunchpakket samenstellen bij het ontbijt.
P.H. 12-09-2018

Ik heb heerlijk gewandeld over (een deel van) de oude Vinschger Höhenweg met prachtige vergezichten op het dal en de gletsjers van de Ortler en Stelvio aan de overkant. Grote variatie aan onderkomens, met - waar aanwezig - uitstekende maaltijden.
K. O. 04-08-2018 

ITALIE: Via Flaminia

Prettige hotels en de moeilijkheidsgraad van de dagtochten was goed ingeschat. Prima beschrijvingen en goede aanvulling met de GPS tracks. Mooie rustige paden. Verblijf in Fiesole was een belevenis ! Prachtige setting en vriendelijke mensen. De shuttle naar de restaurants was prima geregeld.
S. L. 18-10-2018

Prachtige Toscaanse landschappen, een extra dagje San Gimignano en Siena is zeker aan te bevelen als je ook cultuurliefhebber bent.
03-09-2018 

ITALIE: Amalfi & Cilento

Geweldige tochten, goed en duidelijk uitgezet en toch spannend, veel flexibiliteit/keuze mogelijkheden per locatie om wel/niet (het is ook vakantie) iets te ondernemen. Fijne gastheren/vrouwen, niet op de automatische piloot richting gasten, maar zichzelf/authentiek. de 3 sterren kloppen, het is niet licht en niet te zwaar. De schaduw is eind mei in Italië echt belangrijk bij de zwaardere tochten.
N.N. 22-05-2018 

ITALIE: Alpe Adria

Heerlijk 6 dagen intensief gewandeld, met een rustdag tussendoor in Tarvisio. De beklimmingen en afdalingen waren soms best pittig voor ons als relatief onervaren bergwandelaars, maar nooit te zwaar. Het was voor het eerst dat we met wandelstokken liepen, dat was wel verstandig. Goede hotels, prachtig gebied, helaas geen wilde dieren gezien.
J. Z. 16-07-2018

De wandelingen zijn prachtig, de hotels zeer goed verzorgd en het weer was een cadeautje, alleen maar goed weer gehad.
 

ITALIE: Val di Peio

Dolomieten zijn geweldig mooi en Stapreizen heeft twee onderkomens die echt de moeite waard zijn. Vooral de tweede waarbij je uitkijkt over een meer op 1600 meter. Het zijn zeker wandelingen waarbij wandelervaring vereist is. Gelukkig hadden we dat.
N.N. 06-08-2018 

ITALIE: Sardinië

Mooie afwisselende reis waarin men een goed beeld krijgt van het noorden van Sardinië. Ook de verschillende soorten van overnachtingsadressen zorgen voor veel variatie. De beschrijvingen vooraf gelezen om bijzonderheden te weten te komen. Tijdens het wandelen alleen gebruik gemaakt van de GPS.
R. E. 21-10-2018

Gevarieerd en aanpasbaar wandelaanbod, leuke hotels. Prima keuze van de wandelgebieden! De set wandelingen had keuzevrijheid en variatie in zich zodat aangepast kon worden aan weers- en andere omstandigheden. We gebruikten altijd zowel beschrijving als GPS-track. Bij sommige wandelingen was de track werkelijk cruciaal.
P. B. 17-10-2018

Een prachtig groen eiland, in het rustige voorseizoen soms nog niet helemaal gereed voor de toeristen. De afwisselingen zijn afwisselend, sportieve pittige uitdaging, naast prachtige romantische strandjes en traditioneel eigen Sardijnse uitstraling
G.A. L. 02-04-2018 

ITALIE: Sicilië

Heerlijke reis met mooie rustige locaties om te verblijven. Er was een goede balans tussen ontspannen, wandelen, cultuur. Sicilie vond ik autenthiek en er heerste een relaxte sfeer.
A.H. 27-04-2018

Combinatie van mooie wandelingen van een en twee * met mooie natuur en boeiende cultuur. Fijne verblijven. Achteraf hadden wij beter voor mei als begin juni kunnen kiezen ivm temperatuur. Veel diverse bloemen. In mei zijn de velden waarschijnlijk nog groener met bloemen.
W.B. 17-05-2018 

ITALIE: Prosecco

Onze vakantie is heel goed bevallen. In de nazomer (midden september) was het nog best warm, maar de wandelingen boden voldoende schaduw. Vooral in Miane bij Ernestina heel gastvrij ontvangen. En in de omgeving groot aanbod van uiteenlopende restaurants. Wandelaanbod was divers. Je kon bijna niet verkeerd lopen. Wel was er af en toe wat in de tekst onduidelijk, maar heeft niet geleid tot grote problemen.
J.F. J 26-09-2018 

MALTA: Gozo

De wandelingen op Gozo en Camino zijn mooi en de reis is ook heel goed georganiseerd met de transfers en de bootoversteek. We zijn in de hotels ook heel gastvrij en vriendelijk ontvangen.
01-05-2018
 

GRIEKENLAND: Kreta

Ik ben een echte Griekenland liefhebber en heb met Stap Reizen reeds verschillende wandelreizen naar Griekse eilanden gemaakt. Maar alleen naar Kreta blijf ik steeds terugkeren. Combinatie van de ruige natuur, de zeer vriendelijke en behulpzame mensen en de prima accommodaties. Deze keer heb ik de reis verlengd met 3 nachten in Chania, de mooiste stad op Kreta. Zeker een aanrader, vooral voor de mensen die naast het wandelen ook graag fotograferen.
G. A. 26-10-2018

De zuidkust van Kreta was voor ons een onverwacht mooi, groen wandelparadijs met bijzondere planten en vogels. Mooie wandelingen langs de met kliffen en baaien gelardeerde kust van Kreta. De enige wandeling die ons tegenviel was de wandeling langs de rand van een plastic kassencomplex
E.G. 20-10-2018

Lekker gewandeld, mooi weer, aardige mensen, lekker eten en uitstekende voorbereiding en materiaal van STAP reizen. Prima, we hebben de Samaria kloof niet gedaan vanwege de verwachte drukte en hiervoor in de plaats naar Tipiti Bay gelopen en ons op laten halen door de water taxi. Pittige tocht maar erg mooi en geweldig
A.M. H. 03-06-2018 

GRIEKENLAND: Peloponnesos

Goede balans tussen interessante lokaties en tijdsduur. Goede hotels op goede plekken, afwisselend reisprogramma. Nuttige informatie en up-to-date kaarten. De twee extra dagen in Athene waren 'the icing on the cake'. Het hotel (met dakterras) met uitzicht op museum en Akropolis lag op steenworp afstand van beide.
D.M. 17-10-2018 

GRIEKENLAND: Kefalonia

Wat een leuke tijd hebben mijn zus en ik gehad, met prachtige wandelingen. super weer, eten en lieve mensen! De wandelingen op Kefalonia zijn werkelijk prachtig! Door staking van de veerboten langer op Kefalonia verbleven. op Ithaka 1 wandeling gemaakt die goed is aangegeven.. Voor mij persoonlijk was Kefalonia voldoende geweest, wat een machtig eiland. Mijn zus wilde graag Ithaka en ook daar hebben we een prachtige wandeling gemaakt.
C.C. 10-09-2018 

GRIEKENLAND: Andros

Mooie tocht over prachtige paden. Verblijven waren perfect, wandelingen waren intensief, maar ok met wat rust op het juiste moment. Laatste locatie had wel veel keus aan wandelingen, maar uiteindeljk hebben we van die dag een stranddag gemaakT.
J.C. v Z. 08-06-2018

Rustig eiland, afwisselende natuur, prima accommodaties, goede wandelingen.Mooie wandelingen in een afwisselende omgeving door de afwisseling en duidelijke markeringen. Door wind en zon was het af en toe flink werken Ruime, moderne accommodaties. Een rustig vakantie-eiland.
L. v ‘t W. 12-06-2018 

GRIEKENLAND: Korfoe

Dit was onze eerste trektocht van plaats naar plaats. We hebben daardoor een goed beeld gekregen van de natuur en de dorpen. Het was heerlijk na uren wandelen nog een beetje uit te rusten bij het zwembad. We hebben gelogeerd op unieke plekjes. Alles was prima georganiseerd, voor herhaling vatbaar.
P.L. F. 24-05-2018

Mooie trektocht. Fijne hotels, ieder had zijn eigen charme. Prachtig terras met uitzicht en fantastisch eten bij Levant, uitzicht op zee bij paramonas en heerlijk rustig, fijn zwembad, super eten en gastvrije, persoonlijke hosts. Wandelingen prachtig en afwisselend. Taxi?s prima en op tijd.
A.S. 03-10-2018

Wij houden erg van de natuur en vooral van wilde bloemen. Daarvoor zaten we helemaal goed in mei op Corfu. De wandelingen waren afwisselend en soms zelfs wat avontuurlijk met spannende beklimmingen en stevige afdalingen. Gelukkig hadden we stevige wandelschoenen.
I.V. 13-06-2018
 

GRIEKENLAND: Cycladen

Fijne rustige eilanden Sifnos en Serifos met goede hotels, heerlijk wandelen. Routes soms iets lastig te vinden maar zeker wel authentiek. Reis heel goed geregeld. Athene iets minder, dat is ook persoonlijk, veel te druk na de rust en het warme bad op de eilanden.
N.N. 27-05-2018 

TURKIJE: Lycië-west

Wat een verrassende, afwisselende tocht!. Heel bijzonder om (een stukje van ) Turkije en de Turken te leren kennen (de meeste toeristen waren Turks), prachtig landschap met geweldige vergezichten, en cultureel interessant vanwege de geschiedenis van Lycië.
C.H.E. 10-05-2018

Mooiste wandelreis die we tot nu toe gemaakt hebben. Prachtige wandelroute. Accommodatie en transport super geregeld. Beschrijving zijn wel goed, soms is het lastig de markeringen te vinden. Taxi's altijd op tijd, prima geregeld.
N.N. 02-05-2018

Wandelvakantie voldeed volledig aan onze verwachting. Leuke en mooie wandelingen in een schitterende omgeving met een fijne bevolking. Wandelingen soms zwaarder dan aangegeven maar te doen voor de geoefende wandelaar. Accommodaties in algemeen goed, een uitzondering daar gelaten. Reis aanbieden tot half mei i.v.m. temperatuur.
N.L. 02-06-2018 

TURKIJE: Lycië-oost

Wandelen in Turkije brengt je op fantastische plaatsen. we hebben genoten van de prachtige natuur, de lieve en gastvrije mensen en de heerlijke Turkse keuken. Het was best pittig en zwaarder dan verwacht. ER waren wel omgevallen bomen, struiken op het pad. Zonder GPS waren we vast wel eens verdwaald.
P. v.d. W. 26-10-2018