menu

Coronavirus covid-19

Hieronder treft u informatie over het wel of niet doorgaan van de STAP-arrangementen.

STAP-arrangementen in najaar 2020:
• Vanaf 16 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor de meeste landen is aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Dat betekent voor onze wandelvakanties dat de reizen naar Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Portugal en Griekenland door kunnen gaan (code geel).
Reizen naar Spanje en de Canarische eilanden (sinds 24/08), Slovenië (sinds 22/08) en Turkije en Malta hebben op dit moment nog/weer restricties en zijn alleen voor noodzakelijke reizen toegankelijk (code oranje).

• Check regelmatig deze pagina met corona-informatie. Zodra er nieuws is, zetten wij dat op deze pagina en zullen wij contact opnemen met iedereen die in deze periode heeft geboekt.

Veel gestelde vragen:

Wanneer ik nu een reis naar Italië boek voor dit najaar en de regio of het land wordt code oranje wat gebeurt er dan met mijn reissom ?
In overleg zullen wij uw reis annuleren of verplaatsen naar een latere datum. Bij annulering door STAP Reizen kunt u kiezen voor een voucher met SGR-garantie of een refund van de reeds betaalde reissom.

Hoe kort van te voren kan ik nog een wandelreis in Italië boeken als ik de ontwikkelingen van het virus af wil wachten ?
U kunt circa 1 week voor vertrek nog een wandelreis aanvragen. Uiteraard is de beschikbaarheid beperkter wanneer u kort voor vertrek boekt.

Zijn jullie annuleringsvoorwaarden door de coronacrisis aangepast wanneer ik nu een wandelreis boek voor het najaar, de winter of 2021 ?
Nee, op alle reizen die vanaf heden geboekt kunnen worden zijn de algemene ANVR-annuleringsvoorwaarden weer van toepassing.
Aanpassing corona-pandemie: in het geval uw reis geannuleerd moet worden door een nieuwe corona-uitbraak in de geboekte regio dan biedt STAP Reizen u een passend alternatief aan. Lukt dit niet dan wordt de reis omgeboekt naar 2021 of ontvangt u een voucher met SGR-garantie.

Ik heb de restant reissom nog niet betaald. Kan ik later betalen terwijl ik afwacht of mijn reis doorgaat ?
De restantreissom dient 6 weken voor vertrek te worden voldaan conform de ANVR reisvoorwaarden. Mocht uw reis niet doorgaan dan nemen wij contact met u op.

Kan ik zelf mijn wandelreis annuleren? ?
Ja dat kan, maar de reis kan niet kosteloos worden geannuleerd door de reiziger, de annuleringsvoorwaarden van de ANVR zijn van kracht. De eerstvolgende werkdag van de melding is bepalend voor de hoogte van de annuleringskosten.

Kan ik mijn wandelreis kosteloos omboeken naar 2021 terwijl er geen negatif reisadvies is ?
Nee dat kan helaas niet. De omboekkosten bedragen minimaal € 80 per boeking. De hoogte van het bedrag is mede afhankelijk van de reeds ingekochte onderdelen van de reis en de annuleringskosten hiervan. Wilt u omboeken dan maken wij eerst een offerte voor de nieuwe data voor u zodat u weet welke prijsconsequenties dit heeft.

Dekt mijn reis- of annuleringsverzekering de reiskosten als ik zelf mijn geboekte reis wil annuleren ?
Nee, de annuleringsverzekeringen dekken de kosten alleen wanneer u of een van uw reisgenoten zelf ziek zijn en u niet kunt reizen of wanneer een familielid overlijdt of in levensgevaar is.

Kan ik ook omboeken naar een andere bestemming of naar 2021 wanneer mijn zelfgeboekte vliegreis geannuleerd is ?
Allereerst zullen wij samen met u kijken of u met een andere vlucht of per auto de bestemming kunt bereiken. Wij streven ernaar bij omboeking de geboekte bestemming te handhaven, dat is wel zo fair t.o.v. de hoteliers. Wanneer uw reis omgeboekt moet worden naar 2021 zullen wij in de meeste gevallen wel omboekkosten berekenen. Deze omboekkosten bedragen minimaal € 80 per boeking. De hoogte van het bedrag is mede afhankelijk van de reeds ingekochte onderdelen van de reis en de annuleringskosten hiervan.

Het Calamiteitenfonds vergoedt niet bij het annuleren van een reis en biedt geen garantiedekking bij uitbraak van ziekte als het coronavirus.

Voor recente reisadviezen en algemene informatie kunt u kijken op: Informatie Coronavirus