menu

Coronavirus covid-19

Hieronder treft u alle essentiële informatie over het wel of niet doorgaan van de STAP-arrangementen gedurende de komende weken.

STAP-arrangementen met vertrekdatum in juli:
• Vanaf 16 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen wordt aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Dat betekent voor onze wandelvakanties dat de reizen naar Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Portugal door kunnen gaan (geel gekleurd).
Reizen naar Griekenland,, Slovenië en Turkije hebben op dit moment nog restricties en zijn alleen voor noodzakelijke reizen toegankelijk (oranje gekleurd).
In Griekenland zijn alle luchthavens weer geopend voor internationaal verkeer vanaf 1 juli.

• Check regelmatig deze pagina met corona-informatie. Zodra er nieuws is, zetten wij dat op deze pagina en zullen wij contact opnemen met iedereen die in deze periode heeft geboekt.

Veel gestelde vragen:

Zijn jullie annuleringsvoorwaarden door de coronacrisis aangepast wanneer ik nu een wandelreis boek voor de zomer of het najaar ?
Nee, op alle reizen die vanaf 1 juni weer geboekt kunnen worden zijn de algemene ANVR-annuleringsvoorwaarden weer van toepassing.
Aanpassing corona-pandemie: in het geval uw reis geannuleerd moet worden door een nieuwe corona-uitbraak in de geboekte regio dan biedt STAP Reizen u een passend alternatief aan. Lukt dit niet dan wordt de reis omgeboekt naar 2021 of ontvangt u een voucher met SGR-garantie.

Ik heb de aanbetaling en/of restant reissom nog niet betaald. Kan ik later betalen terwijl ik afwacht of mijn reis doorgaat ?
De aanbetaling heeft u in de meeste gevallen al gedaan. Als u dat nog niet heeft gedaan doet u dat dan wel. Er is immers door u accoord gegeven op het door STAP Reizen gestuurde voorstel. Naar aanleiding van dat accoord heeft STAP Reizen reeds elementen van de reis ingekocht (vlucht-, trein- en of bootkosten). De restantreissom dient 6 weken voor vertrek te worden voldaan conform de ANVR reisvoorwaarden.

Wat doet STAP Reizen als ik mijn geboekte reis wil annuleren ?
De reis kan niet kosteloos worden geannuleerd door de reiziger, de annuleringsvoorwaarden van de ANVR zijn van kracht. Alleen in uitzonderingsgevallen kan er sprake zijn van terugbetaling van de reissom door de reisorganisatie. Volgens de meest recente richtlijn van de ANVR moet echter in alle gevallen eerst worden overlegd tussen klant en reisorganisatie over de mogelijkheden om de reis naar een later tijdstip te verschuiven of een alternatieve reis voor te stellen.

Dekt mijn reis- of annuleringsverzekering de reiskosten als ik zelf mijn geboekte reis wil annuleren ?
De annuleringsverzekeringen dekken de kosten alleen wanneer u of een van uw reisgenoten zelf ziek zijn en u niet kunt reizen of wanneer een familielid overlijdt of in levensgevaar is.

Kan ik ook omboeken naar een andere bestemming wanneer mijn reis geannuleerd is ?
Wij streven ernaar de geboekte bestemming te handhaven, dat is wel zo fair t.o.v. de hoteliers, die al zo veel hebben moeten inleveren door de corona-crisis. Het kan echter gebeuren dat dezelfde bestemming niet meer beschikbaar is of te kostbaar wordt. In dat geval wordt er in overleg gezocht naar een oplossing.

Het Calamiteitenfonds vergoedt niet bij het annuleren van een reis en biedt geen garantiedekking bij uitbraak van ziekte als het coronavirus.

Voor recente reisadviezen en algemene informatie kunt u kijken op: Informatie Coronavirus