menu

Coronavirus covid-19

Hieronder treft u informatie over het wel of niet doorgaan van de STAP-arrangementen.

STAP-arrangementen winter 2020:
• Op dit moment is het mogelijk om naar de Canarische eilanden te reizen wanneer u een negatieve PCR-test heeft. De Canarische eilanden hebben op dit moment code ‘geel’ : vakantiereizen mogelijk, let op risico’s.

• Check regelmatig deze pagina met corona-informatie. Zodra er nieuws is, zetten wij dat op deze pagina.

Veel gestelde vragen:

Wanneer ik nu een reis naar de Canarische eilanden boek en het wordt code oranje wat gebeurt er dan met mijn reissom ?
In overleg zullen wij uw reis annuleren of verplaatsen naar een latere datum. Bij annulering door STAP Reizen kunt u kiezen voor een voucher met SGR-garantie of een refund van de reeds betaalde reissom.

Hoe kort van te voren kan ik een wandelreis naar de Canarische eilanden boeken als ik de ontwikkelingen van het virus nog even af wil wachten ?
U kunt circa 1 week voor vertrek nog een wandelreis aanvragen. Uiteraard is de beschikbaarheid beperkter wanneer u kort voor vertrek boekt.

Zijn jullie annuleringsvoorwaarden door de coronacrisis aangepast wanneer ik nu een wandelreis boek voor de winter of het voorjaar 2021 ?
Nee, op alle reizen die vanaf heden geboekt kunnen worden zijn de algemene ANVR-annuleringsvoorwaarden weer van toepassing.
Aanpassing corona-pandemie: in het geval uw reis geannuleerd moet worden door code oranje in de geboekte regio dan biedt STAP Reizen u een passend alternatief aan. Lukt dit niet dan wordt de reis omgeboekt naar 2021 of ontvangt u een voucher met SGR-garantie.

Ik heb de restant reissom nog niet betaald. Kan ik later betalen terwijl ik afwacht of mijn reis doorgaat ?
De restantreissom dient 6 weken voor vertrek te worden voldaan conform de ANVR reisvoorwaarden. Mocht uw reis niet doorgaan dan nemen wij contact met u op.

Kan ik zelf mijn wandelreis annuleren? ?
Ja dat kan, maar de reis kan niet kosteloos worden geannuleerd door de reiziger, de annuleringsvoorwaarden van de ANVR zijn van kracht. De eerstvolgende werkdag van de melding is bepalend voor de hoogte van de annuleringskosten.

Kan ik mijn wandelreis nu al kosteloos omboeken naar het najaar van 2021 ?
Nee dat kan niet. De omboekkosten bedragen minimaal € 100 per boeking. De hoogte van het bedrag is mede afhankelijk van de reeds ingekochte onderdelen van de reis en de annuleringskosten hiervan. Wilt u omboeken dan maken wij eerst een offerte voor de nieuwe data voor u zodat u weet welke prijsconsequenties dit heeft.

Dekt mijn reis- of annuleringsverzekering de reiskosten als ik zelf mijn geboekte reis wil annuleren ?
Nee, de annuleringsverzekeringen dekken de kosten alleen wanneer u of een van uw reisgenoten zelf ziek zijn en u niet kunt reizen of wanneer een familielid overlijdt of in levensgevaar is.

Kan ik ook omboeken naar een andere bestemming wanneer mijn zelfgeboekte vliegreis geannuleerd is ?
Allereerst zullen wij samen met u kijken of u met een andere vlucht of per auto de bestemming kunt bereiken. Wij streven ernaar bij omboeking de geboekte bestemming te handhaven, dat is wel zo fair t.o.v. de hoteliers en partners ter plekke. Wanneer uw reis omgeboekt moet worden zullen wij in de meeste gevallen wel omboekkosten berekenen. Deze omboekkosten bedragen minimaal € 100 per boeking. De hoogte van het bedrag is mede afhankelijk van de reeds ingekochte onderdelen van de reis en de annuleringskosten hiervan.

Het Calamiteitenfonds vergoedt niet bij het annuleren van een reis en biedt geen garantiedekking bij uitbraak van ziekte als het coronavirus.

Voor recente reisadviezen en algemene informatie kunt u kijken op: Informatie Coronavirus