menu

Wandelen in de Ardèche

Laten we niet naar de Gorges de l’Ardèche gaan, we laten Vallon Pont d’Arc aan de vele Nederlanders en Vlamingen. Nee, met STAP gaan we in de Monts d’ Ardèche op zoek naar wat 40 jaar geleden nog ‘authentique’ heette. We gaan struinen over verlaten en inmiddels beboste hellingen met hier en daar een boerderij, lopen door een verwilderde wijngaard en paar knotsige tamme kastanjes, lunchen bij een verlaten watermolen. Het agrarische plattelandsleven vind je nog stukje bij beetje in dit deel van de Ardèche.

Wandelen in de Ardèche en zo maar terechtkomen in een ‘village de charactère’ waar de mevrouw van een geweldige ‘chambres d’hôtes’ je welkom heet. Je krijgt het gevoel nog iets van de ziel van de Fransman en -vrouw tegen te komen. Die proef je zeker ‘s avonds in het hoofdgerecht waar madame haar hele ziel en zaligheid in heeft gestopt.

Chalencon: metersdikke muren, ronde donjons, kleine ramen van donker glas in lood, kronkelige steegjes, een bar waar je een pastis aan de toog drinkt. De Franse ziel kan ruw zijn en tegelijkertijd verfijnd, kan zwaar overkomen maar dan is daar weer die stralende lach van mademoiselle. Deze trektocht in de Ardèche is aangename zoektocht naar het waardevolle van Frankrijk.
Klik op de regionaam voor ons aanbod in die regio

Frankrijk

Ardèche

Deze trektocht begint op een terrasje in het middeleeuwse centrum van sfeervol Tournon-sur-Rhône. Bienvenue en France! Maar de volgende ochtend begint het actieve deel van de reis. Je volgt het talud van de oude spoorlijn Lamastre-le Cheylard, sinds ... Lees meer
8 dgn
Zwaarte Wandeling
VANAF
828,-